Stephanie Struijk | Een roadtrip door Amerika

Stephanie Struijk ligt hier in nieuwe CD-vorm voor mij. Een jonge Hollandse dame die in 2016 op een roadtrip door Amerika een eerste album bij elkaar schreef. Ze wordt me voorgesteld als nieuw toptalent. Voldoende verhaal om mij nieuwsgierig te maken.

Wij ontdekken een stevig eerste album uitermate geschikt voor liefhebbers van country-folk. Geen muzikale toptechnologie of teksten die de keel toeknijpen, maar veel degelijkheid op een bordje van eenvoudig gitaarwerk en een heldere stem.

De aandachtige luisteraar reist mee door het hoofd van een jonge zoekende vrouw die de pubertijd net ontgroeid is, en krijgt her en der een prik in geheugen en hart.

Ideaal voor wie zoekt naar herkenning, melancholie en dagboekliteratuur in de ik-vorm. Minder geschikt voor zoekers naar rauwe teksten of frisse klanken. Voor mij persoonlijk stoort hij zeker niet in mijn “shuffle lijst”. Bij mijn favorieten geraakt ze nog niet.

Spreek mij vooral tegen …
Haar laatste single “Als de liefde maar blijft winnen” kwam uit op 12 januari