Kevin Imbrechts beleeft in 2017 niet zijn makkelijkste jaar en gaat het gevecht met zichzelf aan. Na veel vallen en opstaan is het album “Wij Weg” hier het resultaat van.

Kevin Imbrechts is een muzikale duizendpoot uit Vlaams Brabant, die tot vandaag vooral bekend is als de man achter Illumine en gitarist bij Jan Swerts. Hij is een echte geluidsarchitect, die graag de soundtrack maakt voor je volgende nachtelijke autorit.

Na de release van het tweede album (#2) van Illumine, ging het licht uit. Angstaanvallen over zijn verleden maakten hem onzeker over de toekomst. Hij zocht professionele hulp om aan de klim uit het dal te beginnen, onder impuls van zijn psycholoog begon hij zijn gedachten van zich af te schrijven.

Deze CD is het resultaat van 10 dagen graven in zijn ziel. Kevin sloot zich op in zijn kamer samen met een blad papier, en zijn instrumenten (zowel echte als vals klinkende speelgoed instrumenten). Op het blad kwamen zijn egologen te staan, gesprekken die hij voert tussen zijn reële – en ireële ik. De teksten zijn dan ook vaak korte zinnetjes en vage associaties. Op het einde van de dag exporteerde hij zijn muziek en herbeluisterde zo zijn dag. En dat is de geboorte van deze CD.

WEER

De dag breekt in
De nacht valt uit
Wat een tijd

Het water ruist
langs ons heen
maakt dat uit?

Weer, we doen het weer

Woelig vreemd
een kruinaai meer
valt het op?

Vragen rijzen
zie je bomen
we gaan

Weer, we doen het weer

Dit is op zijn minst gezegd een uniek project binnen de Nederlandstalige muziekscene in België, Bon Iver die de jonge Spinvis tegenkomt. Dat Kevin in nauw contact staat met Birgir Jón Birgisson is duidelijk merkbaar, de muziek spreidt een laken open en nodigt ons uit om naar de teksten te luisteren. Teksten die niet altijd even verstaanbaar zijn, maar versmelten in de muziek. Teksten die vragen naar een aandachtig oor. “Weer” – de eerste single – is zo een nummer.Een nummer waarin de zang vooral een instrument is, terwijl de tekst zo mooi is.

Mijn favoriet is het nummer Grijs, het laatste nummer op de plaat. Een nummer waarin hij een echte soundscape genereert. Wat nogal zwaarmoedig aanvangt, springt plots naar een optimitische arpegio die je in één minuut zachtjes naar de aarde terugbrengt. Een veilige landing!

Het is niemand toe te wensen om hetzelfde mee te maken dan wat Kevin heeft meegemaakt, maar het levert wel een parel van een album op. En knap dat Kevin zijn album aanbiedt via Bandcamp, zodat iedereen er van kan genieten, van 0 tot … euro

https://wijweg.bandcamp.com/album/wij-weg
https://www.facebook.com/WijWeg/