CC Het Bolwerk heeft duidelijk nog niet genoeg Buurman nadat de klanken van derde bisnummer ‘Rocky’ zijn uitgestorven.  De theatertour rond nieuwe plaat ‘Dans en Dwaal’ is volop aan de gang en het vijftal onder leiding van Geert Verdickt had er ook in Vilvoorde overduidelijk zin in.

Buurman en zijn bende waren hun theatertour in januari komen uittesten tijdens een van onze Poollijs live sessies in Nest, we waren dus zeer benieuwd hoe hun volledige show er zou uitzien, en gingen met plezier kijken in CC Het Bolwerk in Vilvoorde.

Dat de vierde boreling ‘Dans en Dwaal’ een schone plaat geworden is, was al geweten. Maar ook live vindt Buurman moeiteloos het evenwicht tussen grootse songs als ‘Alles wat je niet kapot maakt’ en ‘Zo Voorbij’ en kleine liedjes waar het publiek stil van wordt zoals ‘Bladeren van Goud’ en het fantastische ‘London Stansted’.

Muzikanten die genieten op het podium, dat straalt af. Dan weet je dat je goed bezig bent.

Soms was de aandacht verdelen niet gemakkelijk terwijl het publiek meesurfte op de reizen van Buurman. De muzikanten verdienen stuk voor stuk een pluim voor hun veelzijdigheid en hun kopstem, de geprojecteerde beelden sleepten het publiek nog wat meer mee in de verhalende songs en de bindteksten varieerden van geniale ‘slam poetry’ tot charmerende, herkenbare verhalen.

Maar los van de elektronische invloeden, de lichtshow, de sterke arrangementen en de bijzondere setting kan Buurman ook nog steeds terugvallen op de stem van Geert Verdickt. Geen probleem dus als de techniek het even laat afweten: onversterkt ‘Middellandse Zee’ voor een muisstil publiek of een heerlijke vertaling van ‘Take this Waltz’ van Leonard Cohen als bis ontroerden net zo zeer.

Muzikanten die genieten op het podium, dat straalt af op wie er dan ook bij is. Zo kreeg het over het algemeen iets oudere publiek in Vilvoorde het warm van Buurman op een ijskoude vrijdagavond en kon zelfs een man die later heel op zijn gemakje de schouwburg uitschuifelde het niet laten om anderhalf uur lang enthousiast met beide benen mee te shaken. Dan weet je dat je goed bezig bent.

Alle info over Buurmans volgende data, beschikbaarheid van de plaat en (bijna) alles wat u verder zou willen weten op: http://www.buurman.be/site/

Wil je op de hoogte blijven van onze live sessies? Kijk dan hier. Buurman kwam ook langs op onze radio en nam er een paar mooie livesessies op.