Kent u De Duiven al? Deze vier heren horen bij het meest gekke, straffe en extreme wat in het Nederlands gemaakt wordt. De combinatie van geraffineerde Nederlandstalige teksten, dreunende beats, meerstemmige zang en hier en daar wat happy pop maakte van hun debuutplaat  “Onoud in Nieuwe Tijden” een binnenkomer van jewelste.

Op 29 mei trekken De Duiven naar de Arenberg in Antwerpen en wij geven u graag tien redenen waarom u moet gaan:

1. Straf debuut!

Onoud in Nieuwe Tijden is een straf debuut. Het swingt, het wringt, het dreunt, het jammert, het verleidt. Niets dat hun debuutalbum je niet biedt.

2. Instrumentale Soulwax

De eerste single van De Duiven was de instrumentale song ‘Du’ wat volgens ons zo recht uit ‘Much Against Everyone Advice’ van Soulwax had kunnen komen. De heren brengen dus kwaliteit.

3. En als Wannes Cappelle het al zegt …

Toen Wannes Cappelle te gast was in onze Poolijs-studio mocht hij zijn favoriete Nederlandstalige tracks meebrengen, en De Duiven zaten daarbij. Om zijn keuze nog meer kracht bij te zetten noemde hij frontman Dries Helsen één van de beste singer-songwriters van zijn generatie. Als dat geen reden is om te gaan.

4. Nog een zanger!

Die andere zanger van De Duiven, Pieter-Jan Van De Wyngaert, kan u ook al eens tegengekomen zijn op een theaterpodium. Of hier als begeleiding bij zijn vriendin Sien Wynants op Q-Music. Pieter-Jan komt trouwens in september met een eigen solo-plaat op de proppen onder de naam Pepieyaya. Iets waar wij bij Poolijs heel benieuwd naar zijn.

5. Met beeld erbij is het nog beter!

De experimentele mix van muziek die De Duiven maakt verbleekt bij de zottigheden die De Duiven bedenken voor hun videoclips. Kijk maar eens naar deze van “Nieuw Raar Europa

6. Nieuw materiaal!

U kent De Duiven al? U hebt zelfs hun debuut al grijs gedraaid? Geen nood, zelfs dan is er een gigantische reden om te gaan. De Duiven spelen namelijk nieuw materiaal in De Arenberg. Als voorproefje op het nog te verschijnen tweede album.

7. En als den Humo het al zegt …

U gelooft ons niet? Geen probleem, lees dan even mee wat gerenommeerd weekblad Humo schreef over de debuutplaat van De Duiven:

Het is door hun aanstekelijke lust for lulkoek dat De Duiven zich – indien niet muzikaal, dan toch geestelijk – in de traditie van onder meer Arbeid Adelt!, Evil Superstars en Clement Peerens Explosition nestelen. Combineer dat met een uitgesproken sympathie voor de meest uiteenlopende muziekgenres, en er komt iets bijzonders van. Compleet vakjesloze platen als ‘Onoud in nieuwe tijden’ zijn zeldzaam, en zeker in eigen land.”

8. Namen noemen

Nog wat namedropping om u te overtuigen? Werkten mee aan de plaat: Tom Pintens, Tijs Delbeke, Wannes Cappelle, Sarah Y Zeebroeck, Ellen Schoenaerts, Maya Mertens …

9. ‘Het is niet zingen,’ zegt de boer. ‘het is muziek planten.’

Bent u niet zo een muziek-fan, maar eerder een man/vrouw van het woord? Wel ook daarin hebben De Duiven alles wat wils. Van compleet absurd (“Ik werd geflitst en kreeg drie kussen van het heden.”) tot zeemzoeterige romantiek (“De zon hangt in de lucht met een lach vol smart. Zolang er romantiek nog bestaat in mijn hart: Amelie, kom mij halen.)

10. Ga!

Maar goed, al die redenen ten spijt. Waarom moet u nu gaan kijken? Omdat wij van Poolijs het zeggen.

Tickets zijn hier te koop!